Bør jeg medisinere mitt ADHD -barn?

Valget om å gi barnet ditt ADHD -resept er plagsomt og individuelt. Det er på ingen måte form eller form det viktigste vedtaket, men et valg bør vurderes grundig før du anerkjenner eller avviser det som riktig behandlingsteknikk for barnet ditt.

Trenger vi å tenke på stoff? kjop-lyrica-75-mg-150-mg-300-mg-uten-resept-i-norge/

Nei. Det er andre valg for foresatte å vurdere enn reseptbelagte. På det tidspunktet da barnet vårt først var fast bestemt på å ha ADHD, foreslo spesialisten for barn i nervesystemet at vi først skulle prøve kognitiv atferdsterapi eller CBT. CBT varierer fra vanlig behandling ved at den sentrerer seg rundt å gi unge tilnærminger til å tilpasse seg problemene som plager dem. Rådgiveren vil jobbe med ungen på kontoret og presentere dem for ulike situasjoner som åpner ungen for problemet de prøver å løse. Gutten vil på samme måte bli tilbudt skolearbeid, med det mål å gi ungen instrumenter til å tilpasse seg problemene sine. CBT forblir ikke åpen ferdig, om enn spesialisten vil be om et ansvarlig ansvar for en bestemt tidsramme.

Mens CBT hjalp barnet vårt med en av hans eksisterende sammen forhold forårsaket av ADHD, for sin situasjon, oppsummerte nervøsitet. Den tok ikke opp de viktigste bivirkningene som forårsaket hans sosiale og skolastiske vanskeligheter, hans uforsiktighet og fravær av konsentrasjon. På det tidspunktet da han begynte å ha flere problemer med å omgås sine ledsagere og fortsette å få bestått, innså vi at tiden var inne for å prøve forskjellige valg.

Hvilket stoff virker best?

Sjokkerende nok er det ingen resept som passer for alle for ADHD. Hvert barn reagerer kontrasterende på ulike løsninger, og det kan sette av litt innsats for å finne ut hvilken som fungerer best for dem. Presentasjonen av disse reseptene er et eksperimentelt samspill, så det er viktig å passe på at ungen søker etter mulige tilfeldige effekter.

De grunnleggende medisinene som PCP-en din vil godkjenne, inneholder energizers som Concerta, Adderall, Ritalin og Focalin, eller ikke-energizers som Strattera. Vi prøvde tre unike resepter før vi valgte Concerta utvidet utskrivning for barnet vårt. De uttrukne utslippsmedisinene som er tilgjengelige i dag, gjør det mye enklere for unge ADHD -unge å ta medisin uten å gjøre mange daglige besøk til skolens pleie. Vi gir en tablett før i den første delen av dagen til barnet vårt, og han er klar for ettermiddagen. Det kan også kreve noen investeringer for å finne den riktige dosen, ettersom små sprang i milligram kan gjøre betydelige oppførselskontraster.

Ville det være tilrådelig for meg å forutse noen bivirkninger?

På samme måte som med alle andre reseptbelagte baser, må spesialisten sørge for at barnet ditt blir frigjort fra hjerteproblemer før han/hun begynner medisinen. En normalt lydende ungdom trenger ikke å bli prøvd, men barnet vårt hadde opplevd plager i brystet (identifisert med astma), så det var viktig å få ham til å se en barnekardiolog og få en EKG og stresstest for å fjerne ham før vi startet resept.

Når du er på stoffet, må du lete etter eventuelle tilfeldige effekter som er eksplisitte for merket medisin barnet ditt bruker. Noen normale tilfeldige effekter er redusert trang, ubehagelig slumring og redusert utviklingshastighet i det første året du tar stoffet. Mer ekstraordinære tilfeldige effekter kan inkludere fiendskap eller tristhet. Alle indikasjoner bør åpenbart redegjøres for legen din som kan avgjøre om legemidlet bør stoppes eller endres.

Oppveier fordelene de tilfeldige effektene?

Hver sak er åpenbart interessant, men for barnet vårt var skillet i hans oppførsel alarmerende. Vi informerte bevisst ikke to om instruktørene hans om at han hadde begynt reseptet. Begge kom spontant tilbake for å spørre hvordan vi hadde behandlet barnet vårt, at han var en alternativ ung i klassen. Han fokuserte i klassen, laget noen enklere minner med sine ledsagere, og de tre timers langdistanse-skolemøtene der jeg suste, undergravde og ropte, ble til et levn fra gamle dager.

Og husk at vårt eksempel på å overvinne motgang er en munter, det kom ikke uten problemer for å overleve. Barnet vårt opplevde problemer med å sovne fra starten. Han ville ikke spise noe i løpet av dagen, og klokken 9 rundt kveldstid ville det vise seg å være umettelig ille. I det tidligste referansepunktet ville han få tilbakekallende virkninger som falt av reseptene rundt kveldstid og bli veldig hyperaktiv etterhvert som medisinen ble av.

Vi ble med det og ordnet opp på en måte å få det til å fungere. Han begynte å ta Melatonin rundt kveldstid for å sjekke effekten av energizerene, og hviler seg bedre som et resultat av det. Vi beholder en beholder med peanøttsmør og syltetøy som er godt å gå rundt kveldstid når sulten kommer tilbake, og har advart verger på sleepo

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *