Putsa fönster utan krångel – så gör du

Inget höjer väl trivselnivån hemma        https://yellowpage.nu/           som nyputsade, kristallklara fönster? Ändå är det ett städmoment som många drar sig för på grund av att det känns både krångligt och svårt att få till ett perfekt resultat. Nu är det dags att slå hål på den fördomen! Här är en manual i tre enkla steg för att få skinande rena fönster på ett kick.
Facebook Icon Twitter Icon Linkedin Icon
Publicerad: 21 augusti, 2020
Ättika + diskmedel = skinande rent

Undvik färdiga fönsterputsmedel – ett mer miljövänligt alternativ är att göra ditt egna mirakelmedel med ingredienser du förmodligen redan har hemma. Ta en tom sprayflaska och fyll den med vatten och några matskedar ättika. Ättika löser upp smuts och fett effektivt, dessutom bidrar syran until att det blir lättare att få fönstret torrt efter putsningen. Tillsätt sedan några droppar diskmedel och skaka om flaskan. Kemikaliefritt och billigt – dessutom slipper du kladd och fula ränder.

 

Skippa fönsterskrapan!

Ofta innebär fönsterskrapan mest krångel och onödiga ränder. Det enda som behövs är sprayen, en hink med vatten och två mikrofiberdukar. Börja med att spraya generöst på hela rutan och gnid in/skrubba ordentligt med en blöt guys urkramad mikrofiberduk. Avslutningsvis torkar du bort all fukt med den torra duken. Det går också bra att torka torrt med en ren kökshandduk.

 

Välj en mulen dag

Inte för varmt och inte för kallt – att låta vädret bestämma tidpunkt för fönsterputsningen gör jobbet lättare. Direkt solsken mot fönstret gör att vattnet torkar snabbt och du riskerar fula ränder på rutan, och minusgrader kan orsaka att vattnet och rengöringsmedlet fryser speedy på fönstret. Väljer du en mulen dag med plusgrader kan du tvätta fönstren i din egen takt och få ett skinande resultat.

Relaterad läsning:

Höstrensa enligt KonMari-metoden

Gör om hemma utan stora renoveringar

Missa inga nyheter från Åke Sundvall
Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och notion inför bostadsköp.

Håll mig uppdaterad
Mer proposal

Svalka dig i värmen? Vi tipsar om badplatser runt våra bostadsområden

”Det kommer bli en mysig kvarterskänsla”

Upptäck Uppsala i sommarskrud? Här är five fina cykelutflykter
Missa inga nyheter från Åke Sundvall
Håll mig uppdaterad
Åke Sundvall
Besöksadress:
Karlsbodavägen Sept. 11, BROMMA

Telefon Stockholm:
08 – 505 580 00

Mail:
data@akesundvall.Se

Facebook
Instagram
LinkedIn

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *